Lancering nieuwe naam ‘Netherlands-Turkish Trade Foundation’

Lancering van nieuwe naam ‘Netherlands-Turkish Trade Foundation’

De Netherlands-Turkish Trade Foundation (NTTF) heeft haar nieuwe naam officieel gelanceerd als opvolger van de voormalige ‘Stichting Kamer van Koophandel Nederland – Turkije (*1) ‘.

Met deze naamswijziging onderstreept de NTTF haar toewijding en versterkte positie als economische bruggenbouwer tussen Nederland en Turkije, met diepgaande kennis van de zakelijke cultuur.
De Nederlandse ambassade in Ankara heeft tijdens de voorbereidingsfase positief gereageerd op de nieuwe naam. Deze verandering zal de transparantie richting de partners van de NTTF vergroten, wat bijdraagt aan effectievere communicatie en samenwerking.
Ter voorbereiding op de naamswijziging voerde de stichting een analyse uit van de handelsbevorderende activiteiten van Nederlandse vertegenwoordigingen in Turkije. Deze analyse werd uitgevoerd door NTTF-experts, waaronder een AI-communicatieanalist. Het richtte zich op het optimaliseren van strategische doelen, gebaseerd op de behoeften en nieuwe kansen binnen het bedrijfsleven.
De NTTF blijft fungeren als coördinatiepunt en biedt laagdrempelige, praktijkgerichte en persoonlijke ondersteuning aan Nederlandse bedrijven die de Turkse markt willen betreden.
De ‘not-for-profit’-stichting werkt vanuit Rotterdam nauw samen met commerciële partners in Istanbul, waaronder het Holland Trade Center Istanbul (HTCI) en Turkish Dutch Trade Consulting (TDTC) met betrouwbare netwerken van lokale dienstverleners.
Contact info [ ] nttf.nl

 

1)  De vorige naam van de bilaterale KvK, ‘stichting Kamer van Koophandel Nederland-Turkije’, riep associaties op met een lokale KvK. De nieuwe naam per notariële acte, 21-8-2024 van de stichting luidt Netherlands-Turkish Trade Foundation. Registratie KvK 57773599.